De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) start dit voorjaar met een arbeidsmarktcampagne gericht op havo/vwo-scholieren bovenbouw en eerste- en tweedejaars hbo-/wo-studenten in de financieel-economische studierichtingen. Als onderdeel van de NBA campagne Nederland rekent op zijn accountants. kruipen scholieren en studenten in de rol van accountant met als doel zelf te ervaren hoe prachtig het beroep van accountant is.

Aan de hand van een eigentijdse en aansprekende casus over een DJ en zijn manager die de wereld willen veroveren, krijgen jongeren tijdens de 'NBA Impact Challenge' vraagstukken en dilemma's voorgelegd waar een accountant regelmatig mee te maken krijgt. Uit onderzoek blijkt dat jongeren vaak een eenzijdig, op de controlepraktijk gericht, beeld van het beroep van accountant hebben. Door de NBA Impact Challenge ontdekken zij dat er veel meer bij komt kijken. Ethische dilemma’s, vragen over ondernemerschap, directies adviseren op het gebied van investeringen/ duurzaamheid; het komt allemaal voorbij.

Gedurende een gastles van 2 uur krijgen de deelnemende teams eerst algemene info over het beroep van accountant en de carrièrekansen, waarna zij in de huid kruipen van de accountant van DJ Nicolas Baker en manager Annabel van den Bosch.

Alle teams kunnen zich aanmelden via www.nbaimpactchallenge.nl en worden gedurende het project (via het online dashboard) door NBA accountant ambassadeurs gecoacht en beoordeeld. De beste teams worden uitgenodigd om tijdens de landelijke finale, ten overstaan van een vakjury van accountants, vertegenwoordigers van de NBA en onderwijs, hun 'ultieme accountancy advies' te geven.

Judith Lieverse
Judith Lieverse
Senior Communicatieadviseur NBA
j.lieverse@nba.nl

Interesse in een interactieve gastles bij uw onderwijsinstelling? Of benieuwd of we iets anders voor elkaar kunnen betekenen?
Neem s.v.p. contact op met mij via j.lieverse@nba.nl.